Una Voartse Voce Particolare (UVVP)

Heb jij die ene bijzondere stem, of zoals ze in Italië zeggen “Una Voce Particolare”.

Iedere twee jaar organiseert muziektheater VAKK een zangwedstrijd genaamd “Una Voartse Voce Particolare”, kortweg UVVP genaamd.
Dit festijn vond voor het eerst plaats in 2009 in het kader van het 200 jarig bestaan van Dedemsvaart. Vanwege het grote succes wordt deze activiteit nu gecontinueerd. De wedstrijd staat open voor zangers vanaf 15 jaar uit de wijde omgeving van Dedemsvaart.

Kandidaten die de titel Una Voartse Voce Particolare” willen winnen, kiezen een lied uit musical of operette en brengen deze te gehore, in passende kledij. Voor publiek en een deskundige jury. Ook het publiek heeft een stem.

Er is eerst een voorronde om te bepalen welke kandidaten door mogen naar de finale. Muziektheater VAKK zorgt voor de passende kleding en grime. De begeleiding is in handen van Luko Hans. De winnaar ontvangt eeuwige roem, een medaille en mag twee jaar de wisselbeker thuis houden.

Winnaars in het verleden zijn Jeanine Willems, Mariska Schagen, Harry Bijker, Ferdinand Coppens, Robin Harsmolle en Sara van ’t Zand.

Hier een artikel naar aanleiding van de UVVP 2019!